28 juni 2013

Alles is mogelijk

Alles is mogelijk. Dat is wat ik mijzelf probeer wijs te maken. Alles is mogelijk, ook nu mijn droombaan niet doorgaat. Alles is mogelijk, juist nu ik ben afgewezen.

Bus gemist, niet mijn bus.

'Niet te veel denken', mijn favoriete quote uit een brief van een Nederlandse dwangarbeider in Duitsland tijdens WO-II. Nee, natuurlijk is mijn situatie niet net zo erg. Weet ik heus wel.

De hele wereld gaat op vakantie, is aan het inpakken of streept de laatste dagen voor het verlof door op de bureaukalender. Ik verzamel de voordeursleutels van buren en kennissen, verzorg de post, knuffel de katten. De stad stroomt leeg, wordt alleen nog bevolkt door achterblijvers zoals ik en de busladingen toeristen die elke dag de weg naar het museum vragen.

Alles is mogelijk. Een wandeling langs de Amstel met een mooie zonsondergang. Alles is mogelijk. Een wereld zonder Hans, Griezel en Cruella. Alles is mogelijk.

Kijk, een wolk in de vorm van een hart.


1 opmerking:

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Het is er niet van gekomen, mijn goede voornemen van een jaar geleden. Alle reden om hem nog een keer te maken. Met dezelfde daadkracht en i...