25 november 2013

Top Sport

Die rugbyspelers zijn aparte types. Van die grote volwassen mannen die achter een soort van bal aan hollen. Het gaat er niet zacht aan toe. Elke speler heeft wel een lichaamsdeel ingepakt wegens een botsing uit het verleden. Of een vers bloedende blessure wegens een recent akkefietje. En als ze dan, na wat gerommel tegen elkaar, eindelijk gaan rennen met die bal, fluit de scheidsrechter omdat er een regeltje is gebroken.

De bal is naar voren gegooid in plaats van naar achter, bijvoorbeeld.

Het merendeel van de tijd heb ik geen flauw benul waarom de scheids fluit. Maar het is nooit omdat ze elkaar verwonden. Dat mag gewoon.

Bij hockey, heb ik gezien, fluit de scheids ook op schijnbaar willekeurige momenten. En ze moeten ook een bal over het veld bewegen. De spelers hebben alleen beduidend minder brede kaken en dragen een gevaarlijk uitziende stok met zich mee. Hierbij is het niet de bedoeling de tanden bij elkaar uit de mond te slaan. Voor zover ik heb kunnen zien.

Politici spelen af en toe ook een spelletje. Ben niet zeker of je dat ballen kunt noemen. Eerder touwgetrek. In ieder geval is er eindelijk een overeenkomst tussen Iran en een paar belangrijke landen over hun kernprogramma. Ze hebben spelregels bedacht die ik niet begrijp. Iran mag uranium blijven verrijken, maar op een lager niveau. Betekent dat dat hun bommen niet ver komen? Net over de grens bij de buurtlanden? Dat verklaart de reactie van Israël. Of zegt een lager uraniumgehalte iets over de knalkracht van zo'n ding? Dus dat ze alleen prutsbommetjes mogen maken. De sterretjes in het vuurwerkpakket. Wie het weet mag het zeggen. Eén troost: Frans Timmermans is verheugd over 'deze doorbraak'.

Als hij nu maar niet op Facebook gaat vermelden dat Atomic Kitten zijn favoriete band is. Zoals laatst toen hij daags, uurs, nadat hij zijn excuses had aangeboden aan een Russische diplomaat, op Facebook zei dat Je ne regrette rien zijn favoriete nummer is.

'Wat is nu je punt?' vraagt X.

Nou gewoon.

Dat ik het echte leven soms net topsport vind lijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Het is er niet van gekomen, mijn goede voornemen van een jaar geleden. Alle reden om hem nog een keer te maken. Met dezelfde daadkracht en i...