7 mei 2016

It's just bad news

Als je niets aardigs te melden hebt, kun je maar beter je mond houden. Zeker als het Erdogan betreft, dan is het helemaal verstandig om je mening voor je te houden. Dat is niet de enige reden waarom ik mijn pen een tijdje heb neergelegd.

Het begon met Zaventem. En daarna gebeurde er nog meer onvoorstelbare dingen die ik maar moeilijk kon plaatsen.

Ik mis de zomer, ik mis de komkommertijd, ik mis het onnozele nieuws over Mark zijn privéleven.

Over dat gemis kun je met goed fatsoen geen blog schrijven.

Aubergines dan. En de dubbele betekenis die ze tegenwoordig online hebben. Verleden week voor het eerst geleerd dat er emoji's zijn in de vorm van een aubergine. De betekenis laat zich raden. Je zult maar een aubergine als tatoeage hebben, jaren geleden gekozen omdat de kers toen zo populair was.

Toch blijf ik denken aan die derde verdachte van de aanslag op Zaventem. Ik heb niet gevolgd wat er met hem is gebeurd. Expres niet. Het liefst geloof ik mijn fantasie, namelijk dat hij zich heeft bedacht. Dat hij op het vliegveld liep en al die vrolijke mensen zag lopen en dat hij zag hoe vrij ze waren om te gaan en staan waar ze willen, vol van verwachting van hun vliegreis en de avonturen die ze zouden beleven. Dat hij op dat moment een connectie voelde met al die vrolijke mensen. En besloot dat dat leuker is dan welk gedachtegoed dan ook.

Wat doet een Cambuur supporter als ze de beker winnen? Dan zet hij zijn Playstation uit.

Wat doet een oude hippie als hij de krant leest? Dan droomt hij weg in zijn tuinstoel en krabt hij zijn katten op hun hoofdjes.

1 opmerking:

  1. Een kat aaien helpt voor heel veel kwesties. Misschien had de derde van Zaventhem thuis ook een kat.

    BeantwoordenVerwijderen

Patroonherkenning en lichtgevende bollen

Die selp-help boeken blijken een antoniem. Vanaf de kaft beloven ze gouden bergen, maar uiteindelijk bieden ze geen hulp. Zeker niet als ik ...