11 februari 2018

Olympisch kampioen eigenwijs

Mijn dokter vindt mij te dik. Zelf vind ik dat het meevalt. Mijn cholesterol, bloeddruk en suikergehalte zijn allemaal in orde. Daar hecht ik meer waarde aan dan wat de dokter vindt van mijn dikke buik.

Bovendien, laten we niet vergeten dat die dikke buik dikwijls van pas komt. Bij de extreme kou van de afgelopen dagen, bijvoorbeeld, fungeert het als extra buffer. Nog een paar vriesdagen had ik geen probleem gevonden. Sam en Dave gebruiken hem als kussen, of als een soort piano om hun voorpootjes tegen te kneden.

Als ik het lef had om met 150 km/u op een sleetje over een laagje ijs te glijden, zou ik me aanmelden bij het Olympisch onderdeel rodelen. Het postuur heb ik al.

Over de Olympische Spelen gesproken, ik moet even wennen aan het magere aanbod van Olympische actie op de Nederlandse televisie. Tot nu lijkt het of er alleen schaatswedstrijden worden uitgezonden. Gevolgd door veel herhalingen van diezelfde schaatswedstrijden. Inmiddels heb ik Sven drie keer de 5 kilometer zien winnen. Als ik dat had geweten had ik vanmorgen geen wekker gezet.

Mark Rutte zei dat hij 'een stijve nek' kreeg van het kijken naar Ireen Wüst. Dat deed mij denken aan een feestje laatst. Ik sprak iemand die in zijn vrije tijd de website beheerde van een site waar mannen erotische gunsten van vrouwen kunnen bestellen. 'Een interessante niche,' zei ik. Totdat ik besefte dat het hele wereldwijde web bol van de seks staat.

Zou ik, samen met de maatschappij, aan het verpreutsen zijn? Mark zal het vast niet erotisch bedoeld hebben. Waarschijnlijk zat hij op de tribune bij Sjenkie en moest hij zijn best doen om de prestaties van Ireen te zien. Die wedstrijden waren ongeveer tegelijk gepland kennelijk.

Daarnaast is het Carnaval. Sinds wanneer wordt dat ook boven de rivieren gevierd? Gisteren in de stationshal van de grote stad dacht ik verfrissende nieuwe trends te zien totdat ik besefte dat het verkleedde mensen waren. De winnaar was een jongen in een prachtige geborduurde jas. En een witte pruik. Ik denk dat hij Louis XIV moest voorstellen. Als iemand hem ziet, kun je hem vragen waar hij die jas heeft gekocht?

Dan kijk ik ondertussen naar de herhaling van de 5 kilometer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Het is er niet van gekomen, mijn goede voornemen van een jaar geleden. Alle reden om hem nog een keer te maken. Met dezelfde daadkracht en i...