1 januari 2018

30 miljoen minder

Ik was buitengesloten van mijn eigen website.

'Ja, ja,' hoor ik je zeggen. 'Twee maanden niets schrijven en dan zo'n excuus.'

Moet er wel eerlijk bij zeggen dat ik dat zojuist pas ontdekte.

Overigens ben ik alle idee├źn voor een blogartikel die mij sinds 8 oktober te binnen waren geschoten, vergeten te noteren. Wat er overblijft is een loshangende samenstelling van kliekjes. Ideaal voor Nieuwjaarsdag.

Sam ligt op de kachel te drogen. Vanmorgen toen het zo hagelde, was hij buiten aan het genieten van de stilte. Hij houdt niet zo van vuurwerk. Dave heeft dat wat minder. Die is doof aan het worden, denk ik.

Dit jaar is er meer geld uitgegeven aan vuurwerk. Dat was goed te merken. Het duurde een uur voordat de buren klaar waren met afschieten.

Zelf heb ik geld verkwist aan een lot van de staatsloterij. Gelukkig niets gewonnen. In eerste instantie lijkt het leuk, 30 miljoen op de rekening. Ik was van plan om dan mijn baan op te zeggen en weer voltijds te gaan studeren. Eerst geneeskunde. Daarna filosofie.

Ook dacht ik aardig te zijn en een paar miljoen weg te geven aan familie. Maar dan beginnen de problemen. Hoeveel geef je weg? En aan wie? Stopt de familie bij achter-achter-neefjes? In een documentaire over de familie Windsor zag ik dat Prins Charles met hetzelfde euvel heeft gestoeid. Het resultaat is dat de kinderen van zijn broer Andrew niet meer tot de koninklijke familie horen. Ik kan mij de woordenwisselingen daarover (of het haatvolle zwijgen) goed inbeelden. In mijn hoofd had ik ook al flinke ruzie met ondankbare familieleden.

2018 is dus goed begonnen. Mijn goede voornemen is om dit jaar niet te stoppen. Niet met roken, niet met drinken en niet met eten. In 2018 ga ik opnieuw beginnen. Het idee is om alle self-help boeken die in de kast staan te verstoffen nog eens helemaal door te lezen. En dit keer ook alle bijbehorende oefeningen te doen. Als alles volgens plan verloopt, weet ik aan het einde van het jaar welke kleur parachute het beste bij mij past, hoe ik mijn man tevreden kan houden in bed, hoe ik mijzelf kan bevrijden van depressies, en hoe ik het leven kan overleven.

Dus maak je borst maar nat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Het is er niet van gekomen, mijn goede voornemen van een jaar geleden. Alle reden om hem nog een keer te maken. Met dezelfde daadkracht en i...