24 september 2016

Toedeloe-lijst

Sinds een paar weken ben ik mijn to-do lijst kwijt. Het was een A4-tje van een 15-tal punten. Voor het laatst gesignaleerd hier op mijn bureau onder een grote stapel papieren. Ik moet eerlijk zeggen dat het een week heeft geduurd voor ik in de gaten had dat de lijst was verdwenen. Eén van de punten was: 'blog schrijven', dat herinner ik mij nog. De andere punten weet ik niet meer. 

Het loslaat-proces bij de vermiste to-do lijst gaat voorspoedig. Bij andere zaken gaat het loslaten wat minder goed. Zoals het ouder worden. Mijn oogleden, bijvoorbeeld, beginnen rap te zakken. Ik investeer ongeveer 17% van mijn loon aan veelbelovende serums om ze weer monter en fier te liften. Elke ochtend spreek ik ze aanmoedigend toe: opwaarts! Desondanks lijk ik steeds meer op de broer van Charlotte Rampling.

Vooralsnog ben ik te bang voor een chirurgische ingreep. Niet vanwege de pijn of het risico dat het mis kan gaan. Wel ben ik bang om op Gerard Joling te gaan lijken. Hij heeft iets weg van een Stepfordse huisvrouw met dichtgetrokken ogen. Misschien is hij ooit begonnen met een onschuldige ooglidcorrectie en is hij in zijn enthousiasme doorgegaan met andere ingrepen. Ik vrees dat plastische chirurgie net zoiets is als het zetten van een tatoeage. Eén kersje staat zo kaal, voor je het weet wil je een naakte matroos op je rug. Dat proces stel ik nog even uit.

Aan de andere kant, Brad Pitt is wel weer vrijgezel. Wat heeft Brad in mijn fantasieën te zoeken als ik daarin mijn oogleden handmatig hoog moet houden? Wordt het misschien toch Gieren met Geer, binnenkort. Als dromer moet je realistisch blijven.

Goed dat Mark terug is van vakantie. Hij blijft dapper de wereld van de singleton verdedigen en de vragen in de Algemene Politieke Beschouwingen beantwoorden met weliswaar diep gelegen maar zo te zien onaangetaste oogleden.

Het is herfst in huize Polyester wat betekent dat de tuinstoelen zijn opgeborgen en de televisie naar het midden van de kamer is gesleept. Een nieuwe to-do lijst is in de maak. Achter punt 1 staat: voorraadkast openen. Punt 2 tot en met 3 hebben te maken met chips en bier. Voor de rest laat ik de lijst leeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Het is er niet van gekomen, mijn goede voornemen van een jaar geleden. Alle reden om hem nog een keer te maken. Met dezelfde daadkracht en i...