13 maart 2015

Schrijver, schrijft!

Mijn lezers zijn geduldige mensen (dag mam!). Zo nu en dan hoor ik ze zeggen: 'schrijf nog eens iets op je blog.' En dan gaat er weer een hoop tijd voorbij voor ik mijn aars eindelijk in een stoel parkeer.

Ik weet ook niet hoe het komt, maar het is mij allemaal te gek aan het worden. De tijd vliegt. Elk weekend hang ik aan de wijzers om de momenten vast te houden. Door de week wil ik de tijd juist vooruit duwen. Al met al blijkt time management een fulltime bezigheid.

Gelukkig zijn er boeken. Leuke boeken. Ik heb er weer één gevonden. Een homo boek. Het is zo fijn dat er schrijvers zijn. Ondanks wat men beweert, ben ik van mening dat er niet genoeg kunnen zijn. Hoe meer schrijvers hoe groter de kans dat je een schrijver vindt die bij je past.

Ook geloof ik niet in de elite conspiracy: dat een handjevol mensen geboren is met schrijftalent, en de rest van de mensheid pech heeft. Je kunt de smaak van een lezer niet dicteren. Recensenten die zuur doen over boeken zijn burgerlijk en saai. Ten slotte is de standaard van 'smaak' jarenlang bepaald door witte, heteroseksuele mannen. Een standaard die wat mij betreft uitgebreid mag worden, nog verder dan waar hij nu ligt.  

Het is net zoiets als een collega die haar beperkte wereldbeeld opdringt door te zeggen dat de ander zich te 'jong' kleed (dag Cruella!). Of te opzichtig, te sexy, te professioneel, te bladiebla. Collega's en recensenten mogen wat mij betreft hun mond houden.

Tegelijkertijd heb ik een enorme boterberg op mijn hoofd. Ik heb van alles te zeggen over andere mensen. Vooral Mark. Hij fascineert mij en haalt tegelijkertijd de onaangename Statler en Waldorf in mij boven. Laatst bij het invullen van een stemwijzer moest ik weer aan hem denken. Zou hij een potentiële partner eerste zo'n vragenlijst laten invullen voordat hij op een date gaat? Als dat zo is, welke uitslag zou dan een absolute no-go zijn?

De uitslag van mijn stemwijzer verbaasde zelfs mij. Ik had nog nooit gehoord van de partijen die mij werden aangeraden. Zou Mark een latte willen drinken met een linkse rakker? Waar zou het uiteindelijk gaan wringen? Over dat soort dingen droom ik weleens weg.

2 opmerkingen:

 1. Ik ben er ook nog hoor! Je andere lezer....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Anita,
   Gelukkig ben jij er ook nog! Ja natuurlijk was ik je niet vergeten. En nog steeds volop aan het schrijven, toch? Goed, goed!

   Verwijderen

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Het is er niet van gekomen, mijn goede voornemen van een jaar geleden. Alle reden om hem nog een keer te maken. Met dezelfde daadkracht en i...