18 februari 2017

Het mirakel

Is Donald Duck nog steeds president? Het is wachten op een wonder. Of een blunder van The Donald. Niet per se in die volgorde.

Onze Mark heeft vrijdag zijn laatste wekelijkse persconferentie gegeven. Ook al ben ik avers tegen veranderingen, ik ben erg dol op 'laatste' dingen. Zoals een laatste werkdag, bijvoorbeeld.

Soms fantaseer ik over de speech die ik ga houden op mijn laatste werkdag. Duurt nooit lang, die fantasie. Dikke doewie! zou ik willen zeggen. Of, vrij naar Robbie Williams, 'So fuck you all'.

Ik ben weer eens aan zo'n traject begonnen die de weg naar een andere baan moet bestraten. De eerste sessie met mijn coach moet nog plaatsvinden, maar intussen heb ik al wel een carrière-check gedaan. Daaruit werd duidelijk dat ik niet geschikt ben voor het werk dat ik doe. Herstel: het werk dat ik al jaren doe.

Op zulke momenten kijk ik naar The Donald. Ik ken weinig mensen die zo ongeschikt zijn voor een functie als hij in de rol van president. Het doet pijn om dat plotseling te beseffen. Dan begrijp ik waarom hij dat liever ontkent. Wat doe je in hemels' naam al die tijd op de verkeerde plek? Is je zelfkennis dan echt zo slecht? Not true. 

Het zijn gekke tijden. Noem het een belemmerende gedachte, of een hardnekkig pessimisme, maar op mijn leeftijd nog een succesvolle carrièrewissel op de traditionele manier (eerst een studie dan een stage daarna een sollicitatiebrief en vervolgens een plek in een bedrijf), in het huidige financiële klimaat is niet reëel.

De functie waarin ik al mijn competenties kan inzetten, bestaat nog niet. Die moet ik zelf creëren. Het is tijd om te gaan dromen. Dat is in een notendop het advies dat ik kreeg na mijn carrière-check.

Daarom zet ik mijn geld in op een wonder.

Ze zijn de wereld nog niet uit. Kijk bijvoorbeeld naar dit blog. Wie had er nog een nieuwe inzending verwacht?

2 opmerkingen:

 1. Die carriere coaches houden in ieder geval zichzelf wel in het zadel. Da's toch een mooi beroep dat je tegen je clienten kunt zeggen: je moet het zelf creeeren. Ha, dat hebben ze namelijk met hun beroepsgroep zelf ook gedaan. Trump zou trots op ze zijn.
  Nou, zet 'm op. En voel je niet schuldig over het hebben van een baan waar je totaal niet geschikt voor bent. Jij doet het tenslotte maar wel even al die jaren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je aanmoedigende woorden. Precies wat ik even nodig had!

   Verwijderen

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Het is er niet van gekomen, mijn goede voornemen van een jaar geleden. Alle reden om hem nog een keer te maken. Met dezelfde daadkracht en i...