16 november 2014

Statsministerie

Ik ben de laatste weken druk met Borgen, een Deens politieke serie. Voor wie de serie niet kent: het draait om Byrgitte Nyborg de premier van Denemarken die een carrière met gezin moet zien te combineren. Daaromheen gebeurt van alles meer.

In het begin moest ik wennen aan het feit dat het een Deense serie is zonder moord en doodslag, en zonder chagrijnige rechercheur in lichtbeige regenjas dan wel eigenwijze inspecteur in gebreide trui.

Inmiddels ben ik helemaal om. Een complot kan kennelijk ook spannend zijn als het om politiek gaat.

Ik ben daardoor anders naar Mark gaan kijken. Wie is zijn spin-dokter? Met wie moet hij allemaal dealtjes sluiten om op zijn torentje te kunnen blijven zitten? Wat was zijn rol in het vertrek van Öztürk en Kuzu uit de PvdA-fractie?

Daar zullen we niet snel achter komen. Intriges in het echte leven gaan namelijk beduidend minder snel dan in tv-series.

Zo ook op kantoor. Cruella is tot nu toe poeslief geweest tegen de uitzendkracht. Zelfs nadat die een gigantische kopieerblunder had gemaakt.

'Ik vind haar best aardig,' zei de uitzendkracht. Op dat moment voelde ik mij een beetje eenzaam. Morgen maar weer zien wat de vorderingen zijn.

Chips en wijn?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Het is er niet van gekomen, mijn goede voornemen van een jaar geleden. Alle reden om hem nog een keer te maken. Met dezelfde daadkracht en i...